INFORMATION ON PERSONAL DATA
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

 

Με το παρόν σημείωμα ενημερώνουμε με διαφανή και κατανοητό τρόπο σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων που η εταιρεία μας θα μπορούσε να πραγματοποιήσει, και τα οποία δεδομένα παρέχονται ή/και συλλέγονται κατά τις διάφορες επαφές που θα μπορούσατε να έχετε μαζί μας, επισκεπτόμενοι τον ιστότοπό μας www.diesel.com (εφεξής ο «Ιστότοπος») ή/και άλλους ιστότοπους που σχετίζονται με μας κατά την περίοδο εκείνη, κατά την επίσκεψη σας στα καταστήματα μας, κατά την λήψη και χρήση των Εφαρμογών μας, με την συμμετοχή σε διαγωνισμούς με βραβεία, συστήματα Wi-Fi σε καταστήματα, σε κοινωνικά δίκτυα (εφεξής συλλογικά, «Προσωπικά Δεδομένα»).
Το ιδιωτικό σας απόρρητο είναι άκρως σημαντικό για μας και σας καλούμε να διαβάσετε το ακόλουθο ενημερωτικό σημείωμα.
Υποβάλλοντας τα Προσωπικά σας Δεδομένα μπορείτε να επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη που προορίζονται αποκλειστικά στους καταχωρημένους ΜΑΣ πελάτες (με την επιφύλαξη της διαθεσιμότητας στην Χώρα σας), και που προσφέρουμε σε εκείνους που αγαπούν τα προϊόντα μας, που επισκέπτονται το διαδικτυακό μας κατάστημα ή τα καταστήματα μας σε διάφορα μέρη στον κόσμο ή που χρησιμοποιούν την Εφαρμογή μας ή άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες.

 

1. ΠΟΙΟΙ ΣΥΛΛΕΓΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ


Τα πρόσωπα που συλλέγουν και επεξεργάζονται τα Προσωπικά Δεδομένα, ως ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (εφεξής «Υπεύθυνοι Ελέγχου Δεδομένων» ή «Υπεύθυνοι Ελέγχου») είναι:

- OTB S.p.A., με εγγεγραμμένη έδρα στην Ιταλία, Breganze (VI), Via dell'Industria 2, 36042, τηλέφωνο +390445306555, email privacy@otb.net, για σκοπούς μάρκετινγκ και κατάρτισης προφίλ;

- Diesel S.p.A., με εγγεγραμμένη έδρα στην Ιταλία, Breganze (VI), Via dell'Industria 2, 36042, τηλέφωνο +390424477555, email privacy@diesel.com, για σκοπούς μάρκετινγκ και κατάρτισης προφίλ και, σε περίπτωση αγοράς μέσω του Ιστοτόπου, για διοικητικούς και λογιστικούς σκοπούς;

- η τοπική θυγατρική της Diesel S.p.A. της Χώρας στην οποία θα αγοράσετε τα προϊόντα μας ή θα χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες μας, θα επεξεργαστεί δεδομένα για διοικητικούς και λογιστικούς σκοπούς;

- η τοπική θυγατρική της Diesel S.p.A. της Χώρας όπου είστε κάτοικος (ή εάν δεν υπάρχει διαθέσιμη τοπική θυγατρική εκεί που κατοικείτε, η τοπική θυγατρική στην οποία κάνατε εγγραφή την πρώτη φορά), θα επεξεργαστεί δεδομένα για σκοπούς μάρκετινγκ και κατάρτισης προφίλ.

η τοπική θυγατρική της Diesel S.p.A. της Χώρας όπου είστε κάτοικος (ή εάν δεν υπάρχει διαθέσιμη τοπική θυγατρική εκεί που κατοικείτε, η τοπική θυγατρική στην οποία κάνατε εγγραφή την πρώτη φορά), θα επεξεργαστεί δεδομένα για σκοπούς μάρκετινγκ και κατάρτισης προφίλ ή να στείλετε ένα email στο privacy@diesel.com ή στις προαναφερόμενες ταχυδρομικές διευθύνσεις.

Οι Υπεύθυνοι Ελέγχου Δεδομένων έχουν επίσης ορίσει τους εξής υπεύθυνους επεξεργασίας δεδομένων που θα μπορούσαν να επεξεργαστούν τα Προσωπικά Δεδομένα εκ μέρους αυτών (εφεξής συλλογικά «Υπεύθυνοι Επεξεργασίας Δεδομένων»):

- ο πάροχος υπηρεσιών e-commerce: Arvato SCM Consumer Products GmbH;

- ο Υπεύθυνος μάρκετινγκ και εκστρατειών ενημέρωσης για τους πελάτες: ο Υπεύθυνος Μάρκετινγκ της Diesel S.p.A.

Μπορείτε να λάβετε την πλήρη λίστα των Υπευθύνων Επεξεργασίας Δεδομένων που έχουν οριστεί επικοινωνώντας με τους Υπευθύνους Ελέγχου Δεδομένων μέσω email στο privacy@diesel.com ή στις ταχυδρομικές διευθύνσεις που αναγράφονται στο τέλος του ενημερωτικού σημειώματος.

 

2. ΓΙΑΤΙ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ


Τα Προσωπικά Δεδομένα θα τεθούν σε επεξεργασία για τους εξής σκοπούς:

a. διοικητικούς και λογιστικούς σκοπούς: εκτέλεση σύμβασης πώλησης, διαχείριση λογαριασμών και εκπλήρωση νομικών υποχρεώσεων, υπηρεσίες μεταπώλησης;

b. με την επιφύλαξη της συναίνεσης σας, για σκοπούς μάρκετινγκ: αποστολή διαφημιστικού υλικού ή υλικού άμεσης πώλησης, έρευνα αγορών, εμπορική ενημέρωση ακόμα και εξατομικευμένη με αυτοματοποιημένα συστήματα (email, άλλα συστήματα επικοινωνίας μέσω δικτύων επικοινωνίας όπως, για παράδειγμα αλλά χωρίς περιορισμό σε αυτά: sms, mms, Whatsapp) και παραδοσιακούς τρόπους επικοινωνίας (μη ηλεκτρονικό ταχυδρομείο), και παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών πώλησης σε καταστήματα των Υπευθύνων Ελέγχου Δεδομένων παγκοσμίως;

c. με την επιφύλαξη της συναίνεσης σας, για σκοπούς κατάρτισης προφίλ, δηλαδή ανάλυση των καταναλωτικών σας επιλογών που τίθενται σε αυτοματοποιημένη επεξεργασία ως Προσωπικά Δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων δεδομένων σχετικά με λεπτομέρειες για αγορές σε καταστήματα και ιστότοπους Υπευθύνων Ελέγχου Δεδομένων παγκοσμίως. Αυτή η επεξεργασία έχει ως σκοπό την πρόβλεψη των αγοραστικών σας προτιμήσεων και την δημιουργία προφίλ πελατών.

Για τους σκοπούς του σημείου α, οι Υπεύθυνοι Ελέγχου Δεδομένων θα συλλέξουν και θα επεξεργαστούν τα εξής Προσωπικά Δεδομένα:

• προσωπικές πληροφορίες: όνομα, μεσαίο όνομα, επώνυμο, φύλο, όνομα και επώνυμο στο τοπικό αλφάβητο;

• κατά την διάρκεια της επίσκεψής σας σε καταστήματα θα σας ρωτήσουμε διεύθυνση κατοικίας, πόλη κατοικίας, επαρχία κατοικίας/νομό κατοικίας, Χώρα κατοικίας, ταχυδρομικό κώδικα, διεύθυνση email, αριθμός τηλεφώνου, αριθμός κινητού· κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε διαδικτυακό κατάστημα θα μπορούσαμε να συλλέξουμε την διεύθυνση αποστολής και διεύθυνση τιμολόγησης, μέθοδο αποστολής και πληρωμής, το όνομα του κατόχου της πιστωτικής κάρτας και τη λήξη, αιτήματα που στάλθηκαν στην εξυπηρέτηση πελατών.

Εκτός από τα Προσωπικά Δεδομένα που αναφέρθηκαν πιο πάνω, για τους σκοπούς του σημείου β. και γ., οι Υπεύθυνοι Ελέγχου Δεδομένων θα συλλέξουν και θα επεξεργαστούν επίσης τα εξής Προσωπικά Δεδομένα σε σχέση με το προφίλ σας και τις προτιμήσεις σας:

• δεδομένα που συλλέχθηκαν κατά την επίσκεψη σας σε καταστήματα που συμπεριλαμβάνουν χρήση συστήματος Wi-Fi: γενέθλια, πιθανολογούμενη ηλιακή ομάδα, ημερομηνία γεννήσεως, σε ορισμένες Χώρες Wechat ID, φύλο, τρόπος και ημερομηνία εγγραφής, προτιμήσεις σχετικά με το κατάστημα και τον βοηθό πωλήσεων, γλώσσα, κατηγορίες προτιμώμενων προϊόντων, τρόπος χρήσης υπηρεσιών, προτιμήσεις για τις υπηρεσίες που δηλώνονται στα καταστήματα, εκστρατεία εξαργύρωσης κουπονιών, προσέλευση σε εκδηλώσεις, προϊόντα που δοκιμάστηκαν στα δοκιμαστήρια αλλά δεν αγοράστηκαν;

• δεδομένα σχετικά με αγορές που έγιναν online και σε καταστήματα: λεπτομέρειες για τα προϊόντα που αγοράστηκαν, μέγεθος, τιμή, έκπτωση, μονάδες, χρώμα, πλύσιμο, εφαρμογή, μοντέλο, συλλογή, υπολογιζόμενο επίπεδο καταναλωτικής δαπάνης, προϊόντα στο καλάθι που δεν αγοράστηκαν;

• δεδομένα σχετικά με συμμετοχή σε διαγωνισμούς με βραβεία;

• δεδομένα που συλλέγονται κατά την πλοήγηση ή κατά την αγορά από καταστήματα online ή μέσω χρήσης Εφαρμογών: δεδομένα σε σχέση με την συμπεριφορά περιήγησης ή/και χρήσης που διατηρούνται σε ιστοτόπους των Υπευθύνων Ελέγχου Δεδομένων μέσω της χρήσης, για παράδειγμα, cookies ή πληροφοριών για επισκεπτόμενες σελίδες ή σελίδες που έχουν αναζητηθεί ή σε σχέση με λίστες επιθυμιών.

 

3. ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ


Ορισμένα Προσωπικά Δεδομένα που θα επισημάνουμε κατά την διαδικασία εγγραφής ή την αγορά απαιτούνται για την πραγματοποίηση της αγοράς και για την εκπλήρωση των διοικητικών και λογιστικών σκοπών (σημείο α. της Παραγράφου 2).

Η παροχή και η επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων για σκοπούς κατάρτισης προφίλ και μάρκετινγκ (σημείο β. και γ. της παραγράφου 2) είναι προαιρετική και συνεπώς η προσθήκη τους στα συστήματα Διαχείρισης Σχέσεων με τους Πελάτες (CRM) που επιτρέπουν την επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων για σκοπούς μάρκετινγκ και κατάρτισης προφίλ θα γίνει μόνο με την συναίνεση σας.

Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ανακαλέσετε την συναίνεση σας για τους σκοπούς κατάρτισης προφίλ ή/και μάρκετινγκ (σημείο β. και γ. της Παραγράφου 2) επικοινωνώντας προσωπικά με τους Υπεύθυνους Ελέγχου Δεδομένων στις διευθύνσεις που αναφέρθηκαν πιο πάνω. Η παράληψη παροχής των Προσωπικών Δεδομένων ή/και μη συναίνεσης, εμποδίζει την επιδίωξη των στόχων κατάρτισης προφίλ και μάρκετινγκ αλλά δεν θα έχει καμία επίδραση στην ικανότητα σας να ολοκληρώσετε τις αγορές σας.

 

4. ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ


Τα Προσωπικά Δεδομένα που παρέχονται ή/και συλλέγονται από τους Υπεύθυνους Ελέγχου Δεδομένων θα τίθενται υπό επεξεργασία και θα αποθηκεύονται σε αυτοματοποιημένα συστήματα και, σε μερικές περιπτώσεις, θα τίθενται σε επεξεργασία και θα αποθηκεύονται σε χάρτινη μορφή. Συγκεκριμένα, τα Προσωπικά Δεδομένα που τίθενται σε επεξεργασία για σκοπούς κατάρτισης προφίλ και μάρκετινγκ θα αποθηκεύονται στα συστήματα CRM, τα οποία επιτρέπουν την επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων για σκοπούς κατάρτισης προφίλ και μάρκετινγκ των Υπεύθυνων Ελέγχου Δεδομένων ή/και Υπεύθυνων Επεξεργασίας Δεδομένων, των οποίων ο διακομιστής βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Αποδέχεστε ότι τα Προσωπικά Δεδομένα μεταβιβάζονται στο εξωτερικό, επίσης εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ότι ίσως γίνουν προσβάσιμα σε κυβερνήσεις στα πλαίσια σύννομης εντολής που εκδίδεται σε εκείνη την χώρα.
Τα Προσωπικά Δεδομένα που συλλέγονται για διοικητικούς και λογιστικούς σκοπούς (παράγραφος 2, γράμμα α.) θα αποθηκεύονται για την χρονική περιόδο που καθίσταται αναγκαία για την εκτέλεση της σύμβασης, ή για την παροχή νομικών εγγυήσεων σύμφωνα με τους όρους της διατήρησης των δεδομένων που απαιτείται από τον εφαρμόσιμο νόμο. Τα Προσωπικά Δεδομένα που συλλέγονται για σκοπούς μάρκετινγκ και κατάρτισης προφίλ (παράγραφος 2, γράμμα β. ή/και γ.) θα αποθηκεύονται μέχρι ο πελάτης να ζητήσει την ανάκληση της εγγραφής ή της συγκατάθεσης για την επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων.
Τα Προσωπικά Δεδομένα που σχετίζονται με τις λεπτομέρειες αγορών που έχουν τεθεί σε επεξεργασία για σκοπούς κατάρτισης προφίλ ή/και μάρκετινγκ, που θα διατηρούνται για τον χρόνο που επιτρέπεται σύμφωνα με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων («Αρχή») βάσει των προβλεπόμενων μέτρων ημερομηνίας 24 Φεβρουαρίου 2005 ή, σε περίπτωση αποδοχής, για ένα αριθμό ετών όπως απαιτείται από τα αποδεχόμενα μέτρα της αίτησης για προκαταρκτικό έλεγχο που τυχόν υποβληθεί από τους Υπεύθυνους Ελέγχου Δεδομένων εάν υιοθετηθεί από την Αρχή.
Στην λήξη των όρων διατήρησης όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, τα Προσωπικά Δεδομένα θα διαγραφούν αυτόματα ή θα ανωνυμοποιηθούν αμετάκλητα για πάντα.

 

5. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ


Τα Προσωπικά Δεδομένα θα τεθούν υπό επεξεργασία από:

• εργαζόμενους και συνεργάτες των Υπευθύνων Ελέγχου Δεδομένων που καθορίστηκαν ως πρόσωπα υπεύθυνα για την επεξεργασία;

• εργαζόμενους και συνεργάτες των Υπευθύνων Επεξεργασίας Δεδομένων που καθορίστηκαν από Υπεύθυνους Ελέγχου Δεδομένων συμπεριλαμβανομένων (i) πρόσωπα που χειρίζονται καταστήματα παραδοσιακής μορφής ή καταστήματα online και που μπορούν να δουν, να τροποποιήσουν και να ενημερώσουν τα Προσωπικά Δεδομένα που καταχωρούνται στα συστήματα CRM με τα οποία οι Υπεύθυνοι Ελέγχου Δεδομένων επεξεργάζονται για σκοπούς μάρκετινγκ και κατάρτισης προφίλ (ii) πρόσωπα που χειρίζονται την αποθήκευση των Προσωπικών Δεδομένων εκ μέρους των Υπευθύνων Ελέγχου Δεδομένων σύμφωνα με τοπικές συμφωνίες και νόμους;

• τρίτα μέρη εντός ή εκτός της ΕΕ, Υπεύθυνους Επεξεργασίας Δεδομένων, που χρησιμοποιούνται από τους Υπεύθυνους Ελέγχου Δεδομένων συγκεκριμένα για υπηρεσίες απόκτησης και για καταχώρηση των Προσωπικών Δεδομένων, αποστολή, διανομή προωθητικού υλικού, στήριξη μετά την πώληση, έρευνα αγοράς, διοίκηση και διατήρηση των συστημάτων CRM μέσω των οποίων οι Υπεύθυνοι Ελέγχου Δεδομένων επεξεργάζονται τα δεδομένα για σκοπούς μάρκετινγκ και κατάρτισης προφίλ και άλλα συστήματα Πληροφορικής των Υπευθύνων Ελέγχου Δεδομένων.

Μια πλήρης λίστα των υπευθύνων επεξεργασίας δεδομένων που ορίστηκαν από τους Υπεύθυνους Ελέγχου Δεδομένων μπορεί να κοινοποιηθεί στέλνοντας email στο privacy@diesel.com ή στις ταχυδρομικές διευθύνσεις που αναγράφονται στο τέλος του παρόντος ενημερωτικού σημειώματος. Τα Προσωπικά Δεδομένα μπορούν επίσης να γνωστοποιηθούν σε τρίτα μέρη, ανεξάρτητους υπεύθυνους ελέγχου δεδομένων, και συγκεκριμένα επαγγελματίες ή εταιρείες παροχής νομικής ή φορολογικής αρωγής και στήριξης και εταιρείες που διαχειρίζονται πληρωμές μέσω χρωστικών ή πιστωτικών καρτών. Τα Προσωπικά Δεδομένα δεν θα διαδίδονται με κανέναν τρόπο. Τα Προσωπικά Δεδομένα θα μεταφέρονται εκτός της χώρας ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε χώρες που δεν παρέχουν επαρκές επίπεδο προστασίας δεδομένων, μόνο σύμφωνα με τα διασφαλιστικά μέτρα που προβλέπονται από τους εφαρμόσιμους νόμους για το ιδιωτικό απόρρητο.

 

6. ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ


Σύμφωνα με το Ιταλικό Νομοθετικό Διάταγμα αρ. 196/2003, τον Ελληνικό Νόμο αρ. 2472/1997 και το Κεφάλαιο ΙΙΙ του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ζητήσετε πληροφορίες για τα προσωπικά δεδομένα που έχουν συλλεχθεί, χρησιμοποιηθεί, γνωστοποιηθεί ή που τέθηκαν σε επεξεργασία από τους Υπεύθυνους Ελέγχου Δεδομένων (δικαίωμα πρόσβασης), όπως επίσης να ζητήσετε την συμπλήρωση, διόρθωση ή διαγραφή τους και να αρνηθείτε την επεξεργασία τους. Επίσης, από τις 25 Μαίου 2018 (όταν ο Κανονισμός (EΕ) 2016/679 θα τεθεί σε ισχύ), θα μπορείτε να ασκήσετε επίσης τα εξής δικαιώματα: περιορισμός επεξεργασίας, φορητότητα δεδομένων και υποβολή παραπόνου απευθυνόμενου σε εποπτική αρχή.
Συγκεκριμένα, έχετε το δικαίωμα να διαφωνήσετε και να αποσύρετε την συναίνεση σας, στο σύνολο της ή εν μέρει, για την συλλογή, χρήση, κοινοποίηση ή επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για σκοπούς αποστολής διαφημιστικού υλικού, άμεσης πώλησης ή για την διεκπεραίωση ερευνών αγοράς ή για εμπορικές ενημερώσεις τόσο αυτοματοποιημένες (email, άλλα συστήματα επικοινωνίας εξ αποστάσεως όπως για παράδειγμα: SMS, MMS, Whatsapp) και μέσω παραδοσιακού μη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν προτιμάτε η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων να πραγματοποιείται μόνο μέσω παραδοσιακών τρόπων επικοινωνίας, μπορείτε να διαφωνήσετε με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων μέσω αυτοματοποιημένων τρόπων επικοινωνίας.
Για να μπορέσετε να ασκήσετε τα ως άνω δικαιώματα σας ή/και να υποβάλετε αιτήματα ή παράπονα σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να στείλετε αίτημα στους Υπεύθυνους Ελέγχου Δεδομένων στέλνοντας email στο privacy@diesel.com ή στις ταχυδρομικές διευθύνσεις και επαφές που αναγράφονται στο τέλος αυτού του ενημερωτικού σημειώματος.

Back to the top